VIJEST

VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU

01.05.2018 09:05:15

VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU

DANAS SE U BIHAĆU HISTORIJA JOŠ JEDNOM PISALA

VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU VELIKI SKUP PODRŠKE GENERALU DUDAKOVIĆU

S mitinga koji je okupio na hiljade građana i patriota jasno se čula poruka da se dostojanstvo i čast 5. korpusa ARBiH ne može ničim ugroziti. Uz Bihać, Mostar, Zenica i Tuzla su danas glasno rekli ne svima koji, bez obzira na pravosudno potvrđeni genocid i zločine, žele izjednačiti agresore i branioce. Ovakva razmišljanja dijele svi koji su se danas na glavnom gradskom trgu u Bihaću okupili kako bi izrazili svoju podršku generalu Atifu Dudakoviću i 5. korpusu uz oštru osudu pokušaja da se izjednače s agresorima.

Krajina je danas kucala jednim srcem, sa čvrstom odlukom da ne pristane na reviziju historije. Krajišnici dobro znaju ko je bio žrtva, a ko zločinac, te šta se dešavalo na ovom području tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-e do 1995-e godine. Uz generala Dudakovića neupitnim glasom podrške danas su bili i ponosni Bužimljani, Sanjani, Ključani, direktni učesnici i svjedoci kako se časno branila BiH, ali i brojne patriote iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, koji su doputovali u Bihać kako bi bili dio istine o Bosni i Hercegovini i njenim najvećim sinovima.

Pred okupljenim građanima, svoju podršku izrazili su i najbliži ratni i poslijeratni saradnici generala Dudakovića. Djeca, omladina, oni stariji, RVI, porodice šehida, nekadašnji pripadnici 5.korpusa samo su dio skupa na kojem se jasno dala podrška, ne samo generalu Atifu Dudakoviću, već svim pripadnicima 5. korpusa koji su časno i dostojanstveno, izvojevali pobjedu i donijeli slobodu ne samo USK već cijeloj BIH. Da na tom putu odbrane naše domovine žrtve poginulih nisu bile uzaludne posvjedočio je i današnji skup.

"Mi danas pišemo historiju Bosne" izrekao je general Dudaković u vihoru rata. Danas u Bihaću branjena je i odbranjena historija. I ne samo to. Danas se u Bihaću historija još jednom pisala. 

RTVUSK

OBAVIJESTI