VIJEST

OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC

20.04.2018 09:25:59

OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC

va četa brojala je skoro 130 pripadnika od kojih je njih 32 dalo život za slobodu grada Bihaća i države BiH

OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC OBILJEŽENA GODIŠNJICA FORMIRANJA ČETE TO SOKOLAC

U bihaćkoj mjesnoj zajednici Sokolac danas je obilježena 26. godišnjica formiranja čete Teritorijalne odbrane Sokolac. Bila je to prilika da se prisutni prisjete ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika Teritorijalne odbrane, kasnije jedinica 5. korpusa Armije R BiH. Četa TO Sokolac je u odbrambenooslobodilačkom ratu imala 32 poginula pripadnika, 90 ranjenih, te 3 dobitnika najvišeg ratnog odlikovanja, značke "Zlatni ljiljan". 

Današnjem obilježavanju prisustvovao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Hamdija Abdić, ratni komandant 502. Viteške brigade.Oni su u svojim obraćanjima istakli da preživjeli pripadnici čete TO Sokolac, ali i svi mještani Sokoca nikada ne smiju zaboraviti ratni doprinos boraca iz ovog naselja, a posebno svojih suboraca koji su dali živote.

RTVUSK 

OBAVIJESTI